“Vuurwerkshow” bij Dortse gevangenis.

Vuurwerkshow’ bij Dordtse gevangenis voor zeventigste verjaardag van crimineel Zwarte Cobra

Bron AD In Dordrecht was donderdagavond minutenlang vuurwerk te horen en te zien. Dat werd afgestoken bij de gevangenis, waar tientallen mensen bij elkaar kwamen. De ‘vuurwerkshow’ was waarschijnlijk bedoeld voor de zeventigste verjaardag van crimineel Henk R., die beter bekend staat als Zwarte Cobra.Chantal Blommers en Peter Koster 4 mrt. 2021Laatste update: 22:50

Dat melden ingewijden aan het Parool. Henk R. is op 4 maart 1951 geboren en werd donderdag 70 jaar oud. Zijn advocaat Mark Teurlings zegt tegen het Parool lachend ‘geen commentaar’ te willen geven.

‘Zwarte Cobra’ werd meerdere keren veroordeeld voor drugshandel, meldt het Parool. Hij keerde in januari terug vanuit de Verenigde Staten, waar hij een gevangenisstraf van 16 jaar had uitgezeten voor het voorbereiden van XTC-handel. Het OM wil R. ook vervolgen voor een moord van bijna dertig jaar geleden.

Vijftig mensen

Op sociale media werd druk gespeculeerd over waar het vuurwerk vandaan kwam. ‘Feestje op de Staart, of is dit een mini Enschede?’ vroeg iemand zich af. En: ‘Staat de vuurwerkopslag in Dordrecht in brand?’ Weer een Dordtenaar oppert dat iemand ‘zijn schuur heeft opgeruimd’. 

Uiteindelijk bleek het te gaan om het afsteken van vuurwerk, waar zo’n vijftig mensen op af waren gekomen, meldt een woordvoerder van de politie. ,,De bezoekers zijn uit zichzelf weer vertrokken en agenten hoefden niet in te grijpen’’, zegt zij. De Kerkeplaat in Dordrecht werd even afgesloten, om te voorkomen dat er nog meer auto’s het industrieterrein op gingen, maar het was vrij snel rustig op straat.

Ook bij de brandweer kwamen meerdere meldingen binnen over het vuurwerk. Volgens een woordvoerder ging het korps voor de zekerheid een kijkje nemen. ,,Het vuurwerk leek ongecontroleerd en omdat daar ook schepen liggen met gevaarlijke stoffen aan boord, zijn we langs gereden.’’ Inzet van de brandweer bleek niet nodig.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published.